Dank je wel voor het vertrouwen in PureSan,

Een kleinigheidje met een groot gebaar. Juist in de tijd waarin we ons nu al enige tijd bevinden, zijn het vooral ook de kleine dingen die het doen.

In dit wensflesje zit een aantal rozenkwarts steentjes die je bij je kunt dragen.

Lees hieronder waar de rozenkwarts goed voor is.

Ik wens je een mooi en liefdevol én vooral een gezond nieuwjaar toe.

Warme groet,

Sandra van PureSan

 

Rozenkwarts

Wat is rozenkwarts?

Rozenkwarts is een roze variant van het veelvoorkomende mineraal kwarts. De roze kleur wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van mangaan of titanium. De kleur verschilt van intens roze tot bleek roze en alles daar tussenin. Houdt rozenkwarts uit de zon. Een aantal soorten verbleekt snel onder fel zonlicht waardoor het de roze kleur verliest. Rozenkwarts wordt over de gehele wereld gevonden waarbij Brazilië de meeste vindplaatsen kent.

 

Wat is de werking van rozenkwarts?

Rozenkwarts is een enorm populaire steen.  Onze voorouders waren al vroeg bekend met de steen, in het oude Egypte werd rozenkwarts gedragen om het verouderingsproces tegen te gaan. De steen helpt om te vergeven en te begrijpen en bevordert begrip en liefde voor anderen, maar ook voor jezelf. Het werkt troostend en verzacht alle vormen van pijn en verdriet. Het maakt iemand vriendelijker en milder. Het helpt bij keuzes maken in je leven en voor jezelf opkomen en daarnaast zal het je helpen bij het bevorderen van je eigenwaarde en zelfacceptatie. Dit zal daarbij ook je zelfvertrouwen vergroten. Rozenkwarts werkt ook kalmerend voor de huid. Het brengt de huid tot rust en verzacht.

Rozenkwarts is een van de meest beminde stenen. Niet voor niets. Ze straalt overvloed uit, heelt trauma’s en onderwijst de ware essentie van liefde. Hierdoor is ze uitermate geschikt om eens wat extra aandacht aan jezelf te schenken.

 

Emotioneel & Mentaal

De steen vergroot het zelfvertrouwen, de eigenwaarde en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie. Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. De steen maakt ontvankelijkheid voor alle soorten schoonheid en stimuleert creativiteit en fantasie. Hierdoor is ze uitermate geschikt bij bore-outs of burn-outs, stress en depressieve klachten.

 

Fysiek

Fysiek heeft de steen een positieve werking op het hart, de geslachtsorganen, seksuele problemen, de vruchtbaarheid, borst- en longkwalen, verwardheid en voorkomt duizeligheid. Ook helpt rozenkwarts bij ouderdomskwalen zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson. Rozenkwarts helpt ook zware negatieve energie te vervangen door liefdevolle lichtere energie.

 

Verzorging

De steen kan verkleuren in fel zonlicht en wordt witter naarmate er veel energie aan onttrokken is. Laad haar op en de steen zal vol roze worden.

 

Toepassingen

Door de steen dicht bij het hart te dragen, kunnen problemen in relationele sfeer verzachten of oplossen. Door de steen onder het hoofdkussen te plaatsen, kunnen intimiteitsproblemen tussen partners oplossen.